N.R: Dintr-o eroare de transmitere și receptare a informației, revenim cu următoarea clarificare: autotursimul Dacia, care a produs accidentul, nu aparține familiei victimei decedate, în speță tatălui fetei, ci este proprietatea  familiei șoferului, mai exact a tatălui acestuia.

Așa cum vă informam cu o săptămână în urmă, pe data de 11 martie, la ieșirea din municipiu, pe DN5, a avut loc un teribil accident de circulație, soldat cu un deces (o tânără de 22 de ani, din comuna Frătești) și trei răniți (șoferul vinovat de producerea accidentului, totodată soțul decedatei, și doi copii, aflați în cea de a doua mașină implicată).

Recent, am intrat în posesia unor informații legate de cauza principală a accidentului, dar și a „dinamicii” teribilului eveniment.

Conform surselor noastre din cadrul Poliției Rutiere, cauza principală a accidentului a fost o defecțiune tehnică la direcția autoturismului Dacia, mașină ce aparținea socrului șoferului. „Indolența, indiferența, zgârcenia, sunt cele trei cauze care au dus la producerea evenimentului din 11 martie. Socrul celui care conducea autoturismul, proprietar al mașinii, s-a zgârcit la niște bani pentru a face un lucru bun, și așa și-a băgat în spital ginerele, și copilul și l-a trimis pe lumea cealalaltă!”, au declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, sursele menționate.

Tot conform acelorași surse, pe filmarea care se află la dosarul cauzei, se vede clar cum autoturismul Dacia părăsește sensul de mers către București, virează brusc stânga și, efectiv, taie calea Renault-ului Megane, nelăsând nicio șansă de a fi evitat impactul.

„Nu aveau viteză foarte mare, dar calitatea proastă a autoturismului vinovat de producerea incidentului, plus faptul că impactul a fost frontal, ceea ce duce la însumarea vitezelor (n.r. – în cazul impacturilor frontale, forța resimțită de fiecare dintre autoturisme este dată de însumarea vitezelor de deplasare la momentul impactului), astfel că mașinile au ajuns să arate așa cum arătau”, ne-au mai declarat, în exclusivitate, sursele din Poliția Rutieră giurgiuveană.

(Oana Călin)

1 COMENTARIU