Militarii pompieri ar fi foarte nemulțumiți și revoltați, din cauza programului epuizant de lucru. Pe lângă aceste conflicte legate de program se adaugă și problemele cu care se confruntă militarii atunci când îmbracă echipamentul, de o proastă calitate, iar orele suplimentare, care ar fi normal să fie plătite, nu sunt adăugate la salariu de fapt. Lista nemulțumirilor nu se termină aici. Se mai adaugă și lipsa asigurărilor de viață sau de sănătate și, nu în ultimul rând, cele referitoare la obligarea pompierilor de a participa la cel de al doilea modul de cursuri SMURD. Este vorba de modulul care îi pregătește pe pompierii militari să pună linie venoasă sau să intubeze un pacient, se arată într-o postare mai veche a unor pompieri din Iași.

Mai mult, pe lista nemulțumirilor se află inclusiv cea legată de faptul că, în ultima perioadă Raed Arafat și-ar fi manifestat, uneori chiar fățiș, sprijinul pentru lucrătorii de la Serviciile de Ambulanță, în detrimentul celor de la SMURD.

Stând de vorbă cu angajați ai serviciului de urgență din cadrul ISU București, aceștia ne spuneau că, într-adevăr, salariile primite de ei sunt uneori chiar și la jumătate din cele primite de cei de pe Ambulanțe.

Suntem primii care ajungem la intervenții, noi ne deplasăm și la incendii, și la accidente, și la transport – sprijin SAJ – și, de multe ori, suntem și la salvări de persoane din situații critice, și toate pe salariu de pompier. Altfel spus, facem trei servicii, dar suntem plătiți pentru unul singur. Din păcate, suntem, așa cum glumim între noi, un fel de „trei într-unul”, sau facem un voluntariat obligatoriu…Eu, personal, primesc cam jumătate din cât primește un șofer de pe ambulanță, adică patru mii de lei, față de șapte mii, cât ia cel de la Serviciul de Ambulanță…Nu ne sunt plătite orele suplimentare, turele sunt așa cum sunt… Mai mult, avem colegi care au câștigat, în primă instanță, plata chiar și a cinci sute de ore suplimentare, dar, din păcate, Inspectoratul a făcut recurs și acum se judecă în continuare…dar asta este, dacă îndrăznim să ne manifestăm cumva nemulțumirea, ni se explică, frumos, că dacă nu ne convine, să plecăm”, mai preciza, pentru „Jurnal giurgiuvean”, angajatul ISU contactat de reporterii noștri.

După această discuție, reporterii noștri au luat legătura și cu angajați ISU Giurgiu care au precizat faptul că, la nivelul Inspectoratului nostru, nu există disensiuni și nici probleme de natura celor menționate anterior.

(Jurnal)