Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat că  elicopterele SMURD vor zbura și noaptea. 

Anunțul ministrului a fost făcut după ce în urmă cu numai o săptămână Marcel Vela a avut un schimb dur de replici cu Raed Arafat, în contextul în care fetița rănită de la Vâlcea nu a fost preluată de elicopterul SMURD deoarece acestea nu zboară noaptea.

Într-o declarație de presă susținută la sediul MAI, ministrul Vela a anunțat:

 ”Avem o veste bună pentru toți cetățenii din zona Moldova, zona Banat, zona Oltenia, zona Dobrogea. Am luat legătura cu piloții rezerviști din cadrul Inspectoratului de Aviație și au acceptat să revină în sistem. Doresc să le mulțumesc. Sunt eroi, sunt patrioți care au răspuns la chemarea ministrului, pentru a-și face datoria față de țară. Țara are nevoie de ei. Vor avea misiuni de noapte pentru salvarea pacienților. Anunțăm cetățenii că în acest semestru vor opera și cele patru elicoptere. În total, vor fi șase aeronave SMURD disponibile. 

Voi propune o inițiativă normativă prin care toate orașele și municipiile din România să aibă posibilitatea să-și amenajeze locuri pentru decolări, astfel încât tot ceea ce ține de SMURD să fie mai aproape de oameni” – a mai precizat ministrul Vela.

(Jurnal)