Polițiștii i-au confiscat unui șofer autoutilitara pentru că în aviz era trecut în loc de pământ…cărămizi sparte!

0
393

În perioada 1-3 noiembrie, polițiștii giurgiuveni, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Giurgiu au desfășurat acțiuni, în județul Giurgiu, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul protecției mediului.

În urma desfășurării activităților, la data de 1 noiembrie, ora 16.00, pe D.N.6 H, polițiști din cadrul Poliției Oraș Mihaăilești au depistat în trafic, o autoutilitară, condusă de către un bărbat, de 61 de ani, din localitatea Călugăreni, județul Giurgiu.

Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii și reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Giurgiu au constatat faptul că între marfa transportată și avizul de însoțiere al acesteia, existau diferențe de conținut, în sensul că, în aviz era menționat pământ, iar în bena atoutilitarei se aflau cărămizi sparte, pietriș, material rezidual de animale și beton spart, acestea încadrându-se la categoria deșeuri nepericuloase.

 De asemenea, conducătorul auto nu a deținut asupra sa documentele prevăzute de H.G. nr. 1.061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase de pe teritoriul României.

 În cauză, reprezentantul societății comerciale a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 30.000 de lei și cu măsura complementară a confiscării autoutilitarei.

 (Jurnal)