Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Polițiștii giurgiuveni îi învață pe copii cum să procedeze atunci când devin victime ale violenței în familie. Activitățile au continuat la D.G.A.S.P.C. Giurgiu…

Polițiștii giurgiuveni îi învață pe copii cum să procedeze atunci când devin victime ale violenței în familie. Activitățile au continuat la D.G.A.S.P.C. Giurgiu…

0
Polițiștii giurgiuveni îi învață pe copii cum să procedeze atunci când devin victime ale violenței  în familie. Activitățile au continuat la D.G.A.S.P.C. Giurgiu…

În perioada 24-25 mai, polițiștii giurgiuveni au dedicat două zile activităților de prevenire a violenței domestice, victimizării minorilor și disparițiilor acestora.

Așezământul Social „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din comuna Slobozia, județul Giurgiu a fost vizitat de polițiști specialiști în prevenirea criminalității, siguranță școlară și ordine publică care au transmis victimelor violenței domestice (femei și minori), informații utile cu privire la cauzele, efectele și metodele de prevenire a violenței în familie.

Copiii, victime ale violenței domestice, au fost învățați cum să procedeze în momentul în care izbucnește un episod de violență în familie, femeile au primit informații cu privire la modalitatea  de obținere a ordinului de protecție, dar și informații referitoare la metodele prin care pot preveni repetarea actelor violente în familie.

Activitățile preventive au continuat la D.G.A.S.P.C. Giurgiu, unde a fost organizată o întâlnire cu minorii din cadrul unei căsuțe de tip familial, minorii fiind informați cu privire la riscurile asociate părăsirii centrelor de ocrotire și comiterii unor fapte antisociale.

Rezultatul acțiunii a fost un schimb benefic de informații cu privire la efectele pe termen scurt, dar și pe termen lung ale comportamentului antisocial și infracțional.

(Jurnal)

 

 

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °