În data de 2 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu  au selectat pentru control un autocar aparţinând unei firme de transport internaţional.

Cu ocazia controlului efectuat mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala acestuia un număr de  270 parfumuri,  inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorul bunurilor este cetăţeanul turc A. E., în vârstă de 30 de ani, şofer al  mijlocului de transport internaţional. Persoana în cauză a declarat că bunurile provin din Turcia, urmau să ajungă la o firmă din România şi nu deţine documente de provenienţă pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 27.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată, iar persoanei i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetată în stare de libertate.

(Jurnal)