Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității  au desfășurat activități de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor la Școala Gimnazială nr. 1 Ghimpați, județul Giurgiu.

Polițiștii au informat elevii și cadrele didactice despre caracteristicile delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Elevii au fost îndrumați ca, atât în mediul școlar, cât și acasă și în societate, să adopte un comportament  respectuos, calm, fără manifestări agresive.

Au fost instruiți să evite și să aplaneze stările conflictuale, să nu răspundă cu violență provocărilor și să respecte normele de conduită socială.

De asemenea, au fost dezbătute împreună cu profesorii și elevii, efectele violenței, în școală și în familie, asupra dezvoltării copiilor.

Au fost informați despre modalitățile de prevenire a actelor violente și de protecție în cazul unei agresiuni.

Totodată, polițiștii au desfășurat activități stradale în sistem integrat în localitatea Ghimpați, unde cetățenii au fost informați cu privire la modalitățile de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și a infracțiunilor de înșelăciune.

Au fost abordate și subiecte precum: măsurile ce pot fi luate în cazul săvârșirii infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, cauzele și repercusiunile violenței în familie, modalitatea de a obține un ordin de protecție.

Au fost purtate discuții cu cetățenii punându-se accent și pe evitarea comportamentelor violente și a limbajului agresiv, pe reducerea absenteismului școlar și pe renunțarea la căsătoriile timpurii.

Polițiștii au fost oferite pliante cu recomandări preventive și prezentate modalitățile de evitare a comportamentele violente.