Polițiștii au reînceput lecțiile de educație rutieră pentru preșcolari

0
140

În anii dinainte de ’90 în unitățile școlare din întreaga țară milițienii din compartimentul rutier predau elevilor, mai ales din clasele primare, lecții despre cum trebuie să te comporți atunci când zilnic traversezi strada, cum să fii un bun pieton, fără riscul de a fi accidentat…

Iată că polițiștii giurgiuveni readuc în actualitate aceste lecții extrem de utile celor mici. Astfel, în data de 5 mai, în intervalul 10:30-11:30, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Serviciului Rutier, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au desfășurat o acțiune preventivă în municipiul Giurgiu, la Grădinița cu Program Prelungit Top Kinder Space.

Acțiunea a avut drept scop prezentarea principalelor reguli de circulație pe înțelesul preșcolarilor, precum și prevenirea delincventei juvenile și a criminalității.

De asemenea, au avut loc discuții privind importanța comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii producerii evenimentelor rutiere în care să fie implicați preșcolari.

Copiii au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă locurile special amenajate, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

 Polițiștii prezenți la activitatea au stat la dispoziția copiilor, oferindu-le acestora recomandări referitoare la comportamentul pe care trebuie să-l adopte atunci când sunt participanți la trafic, în calitate de pietoni sau bicicliști, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Totodată, polițiștii le-au explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere și a culorilor semaforului.

Conștientizarea de către preșcolari a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.

O acțiune pe care o salutăm și o așteptăm repetată tot mai des în toate unitățile școlare din județul Giurgiu.

(Jurnal)