Gîinațul păsărilor, dușmanul nr. 1 al mașinii voastre! Care sunt culorile cele mai expuse…!

0
379

Atenție unde parchezi! 

Deseori când cauți un loc de parcare, dar nu găsesti, te lași păgubaș și îti parchezi mașina sub un copac. Doar că, de foarte multe ori, la întoarcere, ți-ai găsit-o plină de excremente de pasăre.

 Foto: cu ceva timp în urmă , pe o străduță din Giurgiu…

ATENTIE! În afara de elementele mai putin plăcute, sunt și destul de dăunatoare pentru vopseaua autoturismului tău. De aceea, trebuie să actionezi cat mai rapid si să iti speli masina.

Dacă te întrebi de ce mașina ta are mai multe găinațuri, față de altele, răspunsul poate fi unul foarte simplu: autovehiculul tău are o culoare atrăgătoare pentru ele.

Un studiu realizat în Marea Britanie cu mai mult de 1000 de autovehicule, a arătat că masinile de ciloare  roșie au cu 18% mai multe șanse de a fi “victimele” păsărilor, urmate de cele albastre cu 14%, cele verzi având  cele mai putine sanse de a fi ”răhățite”!

Indiferent de culoarea autoturismului, dacă ai avut nenorocul să-l gasesti si mai “colorat”, cu cât stergi mai repede urmele, cu atât vopseaua masinii tale va avea mai multa durată.

Despre cauze, unii expertii spun că are legătura cu ph-ul găinațului. Fiind acid, activitatea lui este sa „mănânce” vopseaua si de aceea nu trebuie lăsat mult timp pe mașină.

Despre curățare

1. Este important să ștergi găinațul de pe vopsea, cât mai repede cu putință.

2. Trebuie să folosești o cârpa umedă pentru a înlătura urmele.

3. Daca urmele sunt uscate sau nu se îndepartează cu ușurință, înmoaiele cu cârpa umedă pentru 10 minute.

4. Găinațul poate adăposti boli! Așa că aruncă la gunoi orice cârpă folosită pentru a îndepărta excrementele provenite de la păsări și spală-te cu atenție pe mâini.

Dar cel mai bine este ca atunci când dorești să îți parchezi mașina să ții cont de sfaturile de mai sus și să găsești un loc cât mai ferit  de păsările aflate în repaus.

(Jurnal)