Poliția supraveghează clădirile unui oraș german, locuite de români, de teama Coronavirusului…

0
229

Poliția orașului german Hagen  supraveghează două clădiri locuite de 60 cetățeni români. Asta , după ce trei dintre ei au fost depistați pozitiv la testarea pentru coronavirus și după ce aceștia nu au respectat carantina, conform radio  Deutsche Welle.

Autoritățile medicale au instituit carantină pentru toate persoanele din cele două imobile cu trei etaje, dar măsura nu a fost respectată, astfel că administrația locală a decis să solicite ajutorul poliției.Este vorba despre o comunitate de cetățeni români, a confirmat pentru Deutsche Welle, Clara Berwe, purtătoarea de cuvânt a primăriei locale.

Echipaje ale forțelor de ordine vor fi dislocate acolo 24 de ore din 24, până la 1 mai.

De precizat că în ultimii ani, administrația din Hagen a reclamat probleme de integrare cu migranți din România. Până în prezent au avut loc patru descinderi ale unor echipe mixte de polițiști germani și români la mai multe adrese din orașul din landul Renania de Nord-Vestfalia. La ultima astfel de razie au fost controlate, anul trecut în luna iulie, 30 de locuințe în care locuiau nu mai puțin de 850 de persoane!! S-a lăsat, atunci, cu arestări și dosare penale.

Se presupune că în Hagen se află în jur de 4500 de cetățeni români și bulgari. O bună parte dintre aceștia provin din satul gălățean Toflea, comuna Brăhășești. În fapt, jumătate din populația satului s-a mutat în Hagen, începând cu anul 2014, spun oficialii germani.

Primăria din Hagen a trimis în România o echipă să documenteze condițiile din localitatea de origine a migranților, ajunși între timp o problemă pentru bugetul de asistență socială a orașului german. Concluzia delegației a fost că în zonă nu există nici un loc de muncă.

(Jurnal)