Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate FOTO: Comuna Putineiu, dezinfectată în totalitate. Locuitorii au primit soluții dezinfectante și materiale de protecție

FOTO: Comuna Putineiu, dezinfectată în totalitate. Locuitorii au primit soluții dezinfectante și materiale de protecție

0
FOTO: Comuna Putineiu, dezinfectată în totalitate. Locuitorii au primit soluții dezinfectante și materiale de protecție

Doar ce au trecut sărbătorile pascale, că primarul comunei Putineiu, Gheorghe Breazu, alături de mai mulți voluntari, a luat la pas toate cele trei sate ale comunei: Putineiu, Hodivoaia și Vieru. La fiecare casă au fost împărțite, așa cum ne spunea primarul Breazu, mănuși, măști de protecție și substanțe dezinfectante, toate achiziționate prin hotărârea consilierilor locali din comună. 

Nu au lipsit, de pe străzi, mașinile de împrăștiere a substanței dezinfectante pentru șosea (hipocloritul de sodiu, substanță recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune în lupta împotriva COVID 19 și aprobată, totodată, de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor), după cum ne spunea primarul comunei Putineiu. De asemenea, voluntarii – echipați corespunzător și „înarmați” cu nebulizatoare” – au împrăștiat substanța dezinfectantă și pe trotuarele din comună, iar intrarea fiecărui magazin a fost dotată cu covorașe îmbibate, de asemenea, cu substanța dezinfectantă.

„Le mulțumesc tuturor celor care au fost astăzi alături de mine și tuturor voluntarilor care au ajutat efectiv prin muncă fizică. Vreau ca toată lumea să știe că facem tot ce depinde de noi pentru siguranța oamenilor. Sunt convins că menţinerea curată şi dezinfectarea străzilor şi trotuarelor este o măsură care ne va ajuta în această luptă. Îi rog pe locuitorii din Putineiu să rămână în case, să nu iasă decât în cazuri de urgență şi să se protejeze, să respecte o serie de reguli, mai ales cele privind igiena personală, a mâinilor în special”, a declarat primarul comunei Putineiu, Gheorghe Breazu.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.4 ° C
18.4 °
18.4 °
37 %
4.4kmh
100 %
lun
17 °
mar
17 °
mie
17 °
joi
18 °
vin
15 °