De mai bine de o jumătate de an, cei care au circulat pe DN5, către și dinspre București, aveau de făcut un ocol la Adunații Copăceni, din cauza lucrărilor la podul de peste râul Argeș. Lucrările au fost necesare din pricina faptului că podul ajunsese într-un stadiu avansat de degradare, și, pentru că unul dintre piloni era aproape distrus, prezenta un real pericol pentru participanții la trafic.

Prezent la Giurgiu, pentru darea în primire a amplasamentului pe care se va realiza drumul de legătură DN5 – Podul Prieteniei pentru trafic greu (TIR-uri), directorul general adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier, a anunțat că, din luna noiembrie, șoferii vor putea circula, din nou, pe podul de la Adunații Copăceni.

La jumătatea lunii noiembrie vom finaliza lucrările de la DN 5 – Adunații Copăceni, și vom recepționa acel sector de drum. Este un punct nevralgic, ce ne-a creat foarte multe probleme. Am găsit lucrarea blocată complet, cu tot felul de conflicte, am deblocat lucrarea și zic că în cele nouă luni de zile s-au făcut nu multe, ci foarte multe.”, a declarat directorul general adjunct al CNAIR.

Întrebat despre termenele lucrării, Ovidiu Barbier a declarat:

Lucrarea a fost preluată cu termenul depășit. S-au făcut eforturi imense și aproape toată lucrarea s-a făcut în aproape nouă luni”. 

(Jurnal)