Un sondaj de opinie realizat de CURS, în perioada 2-11 martie 2022, indică faptul că PNL este singurul partid care a crescut față de datele prezentate în luna ianuarie. Se remarcă însă faptul că românii sunt mai îngrijorați de facturi și de  creșterea prețurilor la alimentele de bază decât de războiul din Ucraina.

PSD rămâne totuși la un nivel ridicat, în timp AUR a pierdut din elan, mai ales decând liderii lui, George Simion și Diana Șoșoacă au căzut în dizgrația mass media și a multora dintre fanii lor.

Noile intenţii de vot ale românilor

Într-o perioadă întunecată din istoria omenirii, 1172 de respondenţi – votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, au participat la ultimul sondaj CURS. 76% dintre cei chestionaţi apreciază că în România lucrurile merg mai degrabă într-o direcţie greşită.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 36% dintre voturile românilor, PNL – 20%, AUR – 14%, USR– 8% și UDMR – 5%.

Se remarcă, după cum se observă, faptul că liberalii au crescut cu 3 procente față de sondajul CURS din luna ianuarie. PSD (-1%) și AUR (-2%) au pierdut din alegători.

De precizat însă că viața politică a fost lăsată de o parte în această perioadă de când presa are pe primul loc în agenda sa războiul din Ucraina și soarta refugiaților din această țară, în timp ce populația este mai preocupată de valoarea facturilor la gaz și energie electrică  și de prețurile la alimente în piețe decât de cancanurile politice și de situația de la Kiev.

(Jurnal)