Pierderea unui loc de muncă în faţa unei alte persoane care are ”pile”, este cea mai mare frică a angajatului român, spun specialiştii.

Studiile arată că persoanele care ajung în situaţia de a-şi căuta un nou serviciu dezvoltă diverse temeri. Circa 22% dintre români cred că job-ul lor de vis va fi luat de cineva cu „pile” sau că CV-ul lor nu este destul de stufos pentru a-l convinge pe angajator.  Acelaşi studiu arată că mai mult de jumătate dintre românii care îşi caută job se tem cel mai mult de lipsa unui feedback din partea angajatorului, după interviu.

O altă temere ar fi să nu fiu acceptată la interviu, mai există şi „şansa” asta – spune o tânără, care susține că a auzit de nenumărate ori rostită fraza asta cu : ”Ne pare rău…Nu sunteţi eligibilă pentru postul nostru!” Dacă ne mai aducem aminte , cei mai în vârstă dintre noi, înainte de anii 90 exista chiar și un banc conform căruia nu puteai fi angajat într-un post călduț dacă nu aveai… PCR! – adică Pile, Cunoștințe, Relații…! Diferența este însă că pe vremea aceea ”tovarășii” te luau de pe stradă și îți dădeau ei ceva să de muncă, obligatoriu!

 (Jurnal)