Peștele fără acte l-a „îmbogățit” pe un tânăr cu un dosar penal

0
341

Polițiștii giurgiuveni au confiscat 200 de kilograme de pește, fără documente de proveniență, în valoare de peste 1.600 lei, pe care un tânăr încerca să-l comercializeze în târgul săptămânal din localitatea Călugăreni.

Duminică, 26 noiembrie a.c., în cadrul unei acțiuni desfășurate pe linie de piscicultură, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Giurgiu au controlat mai multe societăți comerciale din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, care desfășoară activități cu pește și produse din pește, ocazie cu care au identificat un tânăr de 27 ani, din municipiul București, angajat în cadrul unei societăți comerciale, în timp ce comercializa cantitatea de 200.1 kg. de pește din speciile fitofag, somn și păstrugă, fără documente de proveniență.

Cantitatea de pește, în valoare de circa 1.652 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către organele de poliție și predată unei societăți de profil autorizate, în vederea valorificării și depunerii contravalorii produsului confiscat la organele fiscale.

Pe lângă „paguba” confiscării peștelui, tânărul s-a ales și cu un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de comercializare de pește fără documente legale.