Premierul Mihai Tudose a infirmat, luni, o eventuală remaniere guvernamentală în următoarea perioadă. 

După ce săptămâna trecută, Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD îi surprindea pe jurnaliști,  la Giurgiu, anunțând o viitoare remaniere guvernamentală, premierul Mihai Tudose a  infirmat luni, la Parlament, informația, precizând  că nu vor fi operate remanieri guvernamentale. El a mai spus că  o analiză asupra activităţii Executivului va fi făcută în luna ianuarie 2018, precizând totodată că deocamdată este bine’!

Întrebat, dacă se pune problema unei eventuale remanieri a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, după ce Niculae Bădălău anunțase  în aceeași conferință că dr. Elena Dinu ar putea fi curând noul ministru al acestui Minister, premierul Tudose a spus: Nu. La Guvernul pe care îl conduc eu nu avem remaniere. Dacă altcineva remaniază alte guverne, e-n regulă. (…) Nu vorbim acum de remaniere, a mai spus premierul.

Premierul,  întrebat de jurnalişti despre o eventuală înlocuire a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, cu deputatul dr. Elena Dinu, conform unor informaţii apărute în spaţiul public, a explicat care a fost contextul difuzării în spațiul public al acestei informații spunând: 

(…)Nu sunt în nicio campanie. Domnul Bădălău a spus foarte clar la o întâlnire cu colegii de la Senat că la o conferinţă de presă, fiind alături cu doamna deputat ( Elena Dinu – n.red.), a fost întrebat dacă doamna poate fi un bun ministru…. Vă spun direct: Nu, nu vor fi remanieri. Nu sunt remanieri, a  mai precizat Mihai Tudose.

La rândul său, pe tema remanierii de la Ministerul Sănătăţii, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a explicat că la  conferinţa de presă de la Giurgiu, un jurnalist l-a întrebat dacă deputatul dr. Elena Dinu ar fi bună ca ministru al Sănătăţii, iar el i-a răspuns că ar fi bună!  

Conform celor de la Hot News, în  conferinţa de presă susţinută la sediul PSD Giurgiu, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a anunţat că se va produce o schimbare la Ministerul Sănătăţii până în luna februarie 2018: Cred că până în februarie o să o vedem şi pe doamna deputat Elena Dinu ministru la Ministerul Sănătăţii. Pentru anul viitor, pe primul loc să ştiţi că va fi pentru noi sănătatea şi cele două spitale”, ar fi  precizat acesta.

Preşedintele executiv al PSD a mai  explicat cu aceeași ocazie  că sănătatea, ca şi Educaţia, vor beneficia de o atenţie specială în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

(Jurnal)