Peste o sută de sancțiuni date de polițiștii locali giurgiuveni în luna decembrie. Pentru ce s-au dat cele mai multe amenzi…

0
255

Conform unei informări transmise redacției noastre, polițiștii locali giurgiuveni au aplicat, în luna decembrie 2019, un număr de 116 sancţiuni, din care 13 avertismente scrise, valoarea amenzilor fiind de 38500 lei.

Cele mai multe – 51 – au fost aplicate celor care au tulburat liniștea și ordinea publică. Dintre acestea, într-un caz s-a dat avertisment scris, valoarea amenzilor aplicate în celelalte 50 de cazuri fiind de 8.180 lei. Principalele fapte sancţionate au fost:- săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferare de injurii, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, tulburarea fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.     

În domeniul comercial au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 1000 lei. Principalele fapte sancţionate au fost: desfăşurarea de activităţi comerciale de către persoane fizice şi juridice fără a fi autorizate în condiţiile legii, nerespectarea suprafeţelor aprobate prin Acordurile de ocupare temporară a domeniului public eliberate de Primăria Giurgiu pentru acte de comerţ.

În domeniul disciplinei în construcţii au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 13.100 lei. Principalele fapte sancţionate au fost: realizare şi desfiinţare de construcţii fără forme legale, depozitarea materialelor de construcţii pe domeniul public fără a deţine Acord de ocupare temporară a acestuia eliberat de Primăria Giurgiu.

În domeniul protecţiei mediului au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 2.000 lei. Principalele fapte sancţionate au fost: depozitare de deşeuri menajere şi industriale în loc neautorizat, deversarea apelor uzate pe domeniul public, neîntreţinerea curăţeniei şi lipsa toaletării vegetaţiei pe terenurile deţinute de către persoane fizice şi juridice.

În domeniul rutier au fost aplicate 38 sancţiuni contravenţionale, din care 12 avertismente scrise, valoarea amenzilor fiind de 14.220 lei. Principalele fapte sancţionate au fost:oprirea, staţionarea şi parcarea neregulamentară, accesul pe sectoare de drum cu accesul interzis, traversarea neregulamentară a pietonilor prin locuri nepermise şi respectarea normelor legale de către biciclişti şi conducători de mopede.