Câți giurgiuveni au în proprietate mai multe imobile și cât plătesc aceștia?

0
509

În prezent un număr de 2.983 de giurgiuveni au în proprietate unul sau mai multe imobile, sau cote părți din mai multe imobile. Impozitele pentru acestea se calculează după metodologia stabilită de lege, avându-se în vedere mai mulți factori. Se calculează după o metodologie specială, după cum ne spunea directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea:

Aici ne referim la suprafața imobilului, materialele din care este construit, zona în care se află imobilul, etajul sau dacă este racordat sau nu la utilități, ca să enumăr doar câțiva dintre acești factori. Cu aproximație pot să vă spun că pentru o garsonieră impozitul variază între 110 – 150 lei, pentru un apartament cu 2 camere între 150 – 180 lei iar pentru imobile cu mai mult de 3 camere impozitul depășește 180 lei, putându-se ajunge la un impozit anual cu patru cifre, adică peste 1.000 lei!, a mai precizat directorul Țintea. Totodată, directorul DITL Giurgiu a mai precizat faptul că, în cazul deținerii mai multor imobile, proprietarul plătește impozitul stabilit pentru fiecare imobil în parte.

De asemenea, legea prevede ca, în cazul anumitor categorii de persoane, să existe reducere sau chiar scutire de la plata impozitelor, preciza directorul Laurențiu Țintea.

În această categorie, la momentul actual, sunt încadrate 1.263 de persoane, cele mai multe fiind persoanele cu handicap – 986 persoane.

În afara acestora, avem și alte categorii de persoane care beneficiază de reducere sau scutire de la plata impozitelor locale, după cum urmează: veterani sau văduve de veterani de război (45 de persoane), persoane care au fost deportate (45 de persoane), persoane care dețin imobile monument istoric (15 persoane), alte categorii conform prevederilor legale (172 de persoane), a mai precizat directorul DITL Giurgiu.

(Jurnal)