Peste 50% dintre angajaţii români şi-ar dori o primă de Paşte pe care ar folosi-o pentru a mai atenua scumpirile

0
153

55% dintre angajaţi români se aşteaptă să primească o primă de Paşte de la angajator şi aproape jumătate dintre ei speră să fie în bani pentru a putea face faţă cumpărăturilor, potrivit unui sondaj realizat de una dintre cele mai cunoscute firme de recrutare.

Anul acesta angajaţii sunt liberi să îşi facă planuri cu ocazia sărbătorilor de Paşte, în contextul ridicării restricţiilor anti-Covid.

Provocarea este însă ridicată de bugetul alocat pentru cumpărăturile pascale, care este în scădere faţă de anul trecut şi se bazează parţial pe prima de la angajator.

Conform unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs, 55% dintre angajaţi se aşteaptă să primească primă de Paşte de la angajator, iar 47% dintre ei speră ca aceasta să fie sub formă de bani. Alţi 10% se aşteaptă să primească tichete/vouchere cadou, iar 4% coşuri cu produse de sezon.

Bonusurile şi primele de sărbători au ajuns să fie tot mai importante pentru angajaţi. Astfel, 63% dintre respondenţi au spus că acordarea de bonusuri şi prime cu ocazia sărbătorilor reprezintă un criteriu esenţial pentru ei atunci când aleg un angajator.

Pentru alţi 30%, ele sunt binevenite, dar alte beneficii contează mai mult, în timp ce doar 7% au declarat că ar renunţa la prime şi bonusuri în favoarea altor beneficii.

În comparaţie cu anul trecut, aşteptările financiare ale angajaţilor au crescut. Astfel, 17% dintre respondenţi se aşteaptă ca suma primită anul acesta să depăşească valoarea de 500 de lei, în timp ce anul trecut doar 7% aveau această aşteptare.

Alţi 30% estimează că vor primi o sumă între 101 şi 300 lei, iar 10% se aşteaptă ca prima să echivaleze o valoare cuprinsă între 301 şi 500 de lei. 8% se aşteaptă să primească mai puţin de 100 de lei, iar 35% nu sunt siguri că vor primi.

(Jurnal)