În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 1.000 camioane, 6.300 autoturisme și 24.600 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară au fost înregistrate aproximativ  1.100  camioane, 7.200 autoturisme și 26.300 de  persoane.

Controlul se efectuează în prezent, pe sensul de intrare în țară pe câte trei artere și pe sensul de ieșire din țară pe câte patru artere destinate turismelor.

Media timpului de așteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră se încadrează în valori normale.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte 5 artere de circulație, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară. Înregistrăm un timp crescut de așteptare, pe sensul de ieșire din țară, pentru activitatea de control a documentelor la frontieră.

Acești timpi de așteptare înregistrați se datorează  numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit.

         În acest sens, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

         Pentru fluidizarea traficului, a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora.

         De asemenea, se menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare, alături de care se  efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate.

Polițiștii de frontieră recomandă pentru evitarea aglomerărilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente deschise în regim internaţional.

De asemenea, recomandăm consultarea  aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei – www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de asteptare în punctele de trecere a frontierei.

Sursa:  Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –  Subinspector de poliție Raluca DUMITRACHE