Resturile de țigară aruncate întâmplător pot provoca incendii într-un timp foarte scurt, mai ales dacă focul ajunge pe materiale combustibile, cum ar fi furajele. Acestea au o viteză mare de ardere, putând provoca uneori chiar și victime.

Un astfel de eveniment a avut loc, ieri după-amiază, în localitatea Valter Mărăcineanu. Aproximativ 250 de baloți de paie și lucernă, dar și 500 kg de lemne de foc s-au aprins și au ars violent.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că un cal și un câine au fost surprinși de flăcări și, din nefericire, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva. În sprijinul pompierilor a acționat și un buldoexcavator pus la dispoziție de Primăria Iepurești.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.” – comunică ISU Giurgiu.

Pentru prevenirea incendiilor de furaje, pompierii de la ISU Giurgiu recomandă:

-nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea locurilor în care aveti depozitate de furaje;

-nu depozitaţi furajele sub reţelele electrice, aproape de căile ferate, de drumurile publice sau pădurile aflate la distanţe mici faţă de acestea;

-amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de adăposturile animalelor, de cuptoare sau magazii);

-îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;

-amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă;

-depozitaţi paiele şi fânul numai după ce au fost uscate în prealabil.

(Jurnal)