Peste 17 tone de deșeuri din plastic din Grecia trimise către o societate comercială din România au fost oprite de politiștii de la intrarea în țară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

„Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare in tara, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetatean bulgar, in varsta de 58 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, deseuri din plastic. Existand suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, politistii de frontiera au solicitat sprijin autorizat reprezentantilor Garzii Nationale de Mediu de pe raza judetului Giurgiu”, se arata intr-un comunicat de presa emis marti de ITPF Giurgiu.

În urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul că deșeurile, în cantitate de 17.120 kilograme, au fost încărcate din Grecia pentru o firmă de pe teritoriul României, iar documentația de transfer prezentată de către șofer nu era conformă prevederilor Regulamentului CE nr. 1013/2006.

În acest context, autoritățile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-mentionat.

(Jurnal)