Peste 1000 de articole pirotehnice descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
335

Polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit, în trei mijloace de transport, cantitatea de 1017 bucăți articole pirotehnice, pe care mai mulți cetățeni români au încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare. Bunurile, în valoare estimată de 4.920 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ziua de 29.12.2022, la diferite intervale de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru efectuarea controlului la frontieră, pe sensul de intrare în țară,  trei autoturisme, conduse de trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră împreună cu polițiștii din cadrul IPJ Giurgiu- Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit, în portbagajul autoturismelor, cantitatea totală de 1017 bucăți articole pirotehnice.

Produsele mai sus menționate aparțineau șoferilor mijloacelor de transport.

Bunurile, estimate la o valoare de 4.920 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de art. 37 lit. a, din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive”, comunică Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)