Bunuri de aproape 100.000 de lei descoperite în Vama Giurgiu

0
362

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, bunuri în valoare estimată de peste 97.000 lei, constând în articole de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 29.12.2022, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar ce aparține unei firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentul pentru marfă, printre bagaje, cantitatea totală de 245 parfumuri și 80 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 63 de ani.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată totală de 97.500 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, comunică Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)