Patru cetățeni străini depistați de polițiștii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România

0
348

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, trei cetățeni sirieni și un cetățean irakian, care încercau să intre ilegal în România, ascunși în compartimentul marfă al unor autocamioane.

În data de 29.12.2022, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra a două autocamioane, conduse de doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 47 respectiv 49 de ani, care transportau elemente metalice din Turcia în Ucraina.

Cu ocazia efectuării controlului, colegii noștri au constatat că una din semiremorci avea sigiliul asigurator rupt și lipit, iar cealaltă avea șnurul asigurator rupt și prins cu un ac.

În urma controlului amănunțit efectuat în interiorul compartimentelor de  marfă, au fost descoperite câte două persoane de sex masculin.

La cercetări s-a stabilit că cele patru persoane descoperite sunt trei de cetățenie siriană și una de cetățenie irakiană, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Asupra acestora nu au fost găsite  documente care să le ateste identitatea.

Conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză, șoferii și mijloacele de transport, au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)