Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean român, care transporta o cantitate considerabilă de bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În noaptea de 20.04.2021, în jurul orei 00.40, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion marca DAF, condus de un cetățean român, în vârstă de 52 de ani.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii au descoperit în semiremorca mijlocului de transport, 1.651 de articole vestimentare inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Cu privire la aspectele constatate, cetățeanul român a declarat polițiștilor faptul că transporta acele bunuri din Varna – Bulgaria pentru o societate comercială din România.

Bunurile, în valoare de aproximativ 278.550 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști.

În prezent, față de persoana în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cetăţeni bulgari cu teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2, opriţi în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat trei cetățeni bulgari care au încercat să intre în România, prezentând autorităţilor competente  teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2.

La  data de 20.04.2021, în jurul orei 14.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, trei cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR ce rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare,  constatând că documentele prezentate de aceștia nu au fost eliberate de clinicile menționate.

De asemenea, persoanele în cauză au declarat polițiștilor de frontieră faptul că  intenționau să călătorească pe teritoriul României și au achiziționat testele respective de la un cetățean bulgar, pe care l-au întâlnit în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, plătind fiecare câte 50 de euro obținerea lor.

Polițiștii de frontieră au procedat la nepermiterea intrării în țară a persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, bărbaţii au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.