În ședința de Guvern, din 21 aprilie, s-a adoptat hotărârea privind ultimele exproprieri de culoar, necesare pentru autostrada Transilvania.

Cu această ocazie, Senatorul Toma Florin Petcu, președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Senat a ținut să marcheze acest  moment extrem de important, precizând:

Susțin finalizarea proiectelor mari de infrastructură, fără de care dezvoltarea economică a României nu se poate produce. Astăzi suntem mult mai aproape de finalizarea unui proiect mare, care era doar pe hârtie.

Pentru sectorul Nușfalău-Suplacu de Barcău, un traseu în lungime de 13,5 km, antreprenorul a depus proiectul pentru autorizarea lucrărilor, urmând ca în perioada următoare să se  emită autorizația de construire , după care , pe parcursul a 18 luni, se vor desfășura lucrările de execuție.

Ministerul Transporturilor a anunțat cu această ocazie că celelalte sectoare ale Autostrăzii sunt fie cu contracte semnate, urmând să înceapă lucrările, fie în licitație – a  menționat Senatorul giurgiuvean PNL, Toma Florin PETCU.

(Jurnal)