Nu vom duce lipsa de carne de porc românesc de sărbători, ne asigura ministrul Agriculturii. În multe localități au fost stinse focarele de pesta și a început repopularea gospodăriilor. Există totuși un risc acolo unde oamenii au tăiat animalele fără să le facă vreo analiză. Virusul rezistă la congelator și poate fi ușor răspândit…

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, dr. Fănel Mitran, a declarat:

„Nu ştiu ce să vă spun despre rezistenţa acestuia (n.r. – virusul pestei porcine africane) la temperaturile foarte scăzute din congelatoare. Ce pot spune cu certitudine este că NU prezintă pericol consumul cărnii de porc depozitate în congelator, chiar dacă ar proveni de la un animal care ar putea fi infectat cu acest virus. Repet, nu este periculos consumul acelei cărni”, a încheiat dr. Fănel Mitran.

(Jurnal)