Pericolul ce vă pândeşte din aparatul de aer condiţionat!

0
400

downloadMedicii specialişti  vă avertizează că puteţi ajunge la urgenţe, din cauza aerului condiţionat,  folosit acasă, la muncă sau în maşină. 

 Deşi pare că afară s-a mai răcorit după torenţiala din noaptea de 2/3 iulie, arşiţa verii va continua să ne dea de furcă. Principalul remediu în astfel de zile toride este aerul condiţionat. El însă trebuie folosit  în anumite condiţii, altfel putând deveni un duşman de temut. În primul rând trebuie să evitaţi variaţiile mari de temperatură. Totodată va trebui să reglaţi aparatele la 22-24 C.

La fel de important este să nu îndreptaţi fluxul de aer  către d-stră. Utilizarea aparatului nu trebuie să fie neîntreruptă. Folosiţi-l cu intermitenţe, răcirea aerului fiind indirectă. La fel de important este să nu-l lăsaţi continuu deschis. Închideţi-l măcar pe timpul nopţii . Şi nu uitaţi ca din când în când să curăţaţi filtrele. Nu uitaţi că fluxul de aer poate vehicula praf, bacterii sau ciuperci, cu risc important de infecţii respiratorii, oculare şi alergii.

Folosirea a excesivă sau necorespunzătoare supune organismul unui stres adaptativ continuu, usucă mucoasele şi poate duce la declanşarea sau agravarea unor afecţiuni prin variaţiile termice,  pentru a nu vă plânge apoi de nevralgii sau diferite afecţiuni.

(Jurnal)