Consiliul local a acordat titlul de Cetăţean de Onoare – post mortem – ”prinţului folclorului giurgiuvean”, MIHAI ION

1
330

mihai ionÎn ultima şedinţă a Consiliului local Giurgiu a fost aprobat proiectul de Hotărâre pentru  acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Giuriu, post mortem, maestrului Mihai Ion, fost director al Bibliotecii Judeţene Giurgiu, ce mare parte din viaţă a activat ca instructor de dans, un mare culegător de folclor şi de tradiţii  ale meleagurilor vlăscene, aşa cum l-a caracterizat consilierul Ilie Clement, cel care de fapt a  făcut  această propunere. Clement  a mai amintit că Mihai Ion este cel care a înfiinţat  festivalul  folcloric ”Pe marginea Dunării” şi că tot în semn de omagiu, Biblioteca din comuna Daia îi poartă, de mai multă vreme, numele.

După ce primarul Nicolae Barbu a evocat personalitatea regretatului giurgiuvean, într-o expunere de motive ce a stat la baza acestui proiect, au mai luat cuvântul consilierii Adelina Sârbu şi Ion Muscalu, actualul director adjunct al Bibliotecii judeţene.

Acesta din urmă a dorit să precizeze că un loc aparte în instituţia în care lucrează îl ocupă personalitatea profesorului Mihai Ion şi că investiţia ce curând urmează a  fi  încheiată, alături de actualul sediu al Bi-bliotecii judeţene Giurgiu, va aminti de numele acestuia.

La rândul său, consilierul George Ţigănilă a venit cu propunerea ca una din străzile Municipiului să poarte numele acestui mare om de cultură. Nicolae Barbu a menţionat faptul că acest titlu urmează a  fi înmânat aparţinătorilor artistului, în spectacolul de gală al festivalului ”Pe marginea Dunării”.

(Anna Lincă)

1 COMENTARIU