Percheziții la Giurgiu! Sunt vizați mai mulți evazioniști!

0
1632

Aproximativ 100 de polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare marți dimineața, 29 septembrie 2020, nu mai puțin de 28 de mandate de percheziție și vor duce la audieri mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

La data de 29 septembrie a.c., polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 din cadrul Poliției Capitalei pun în aplicare 28 mandate de percheziție domiciliară în municipiului București și în județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmbovița și Ialomița într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor„, anunță Poliția Capitalei. 

Din cercetări a reieșit presupunerea rezonabilă că, în cursul anului 2016, administratorii unor firme ce activează, în principal, în domeniul construcțiilor și materialelor de construcție, ar fi înregistrat în contabilitate achiziții de bunuri și servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip „fantomă”.

Suspecții ar fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor cu comportament tip „fantomă” în contul unor firme din Turcia.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.200.000 lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de suportul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție din Județele Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița și Buzău.