Percheziții domiciliare la Giurgiu, pentru trafic de persoane și minori. Ce a strigat unul dintre cei percheziționați…(VIDEO)

0
667

Conform G 4 Media, astăzi, 24 noiembrie, are loc  o acțiune de amploare a Poliției Române și DIICOT  ce vizează destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Printre localitățile vizate se numără și Giurgiu.

În total, la nivelul țării sunt realizate 457 de percheziții domiciliare la suspecți de trafic de persoane și minori, transmite Poliția Română.

Lucru amuzant, la una dintre perchezițiile domiciliare efectuate în Giurgiu, unul dintre suspecți a strigat „Băi, chem Poliția!”, în timp ce era imobilizat de mascați.

În comunicatul transmis se arată: „Astăzi, Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere”.

„De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor”, mai transmit autoritățile.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

(Jurnal)