Percheziţii ale poliţiştilor Capitalei într-un dosar de tâlhărie calificată, şantaj şi camătă

0
323
Poliţiştii Capitalei au făcut patru perchziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, şantaj şi camătă. 
În cursul zilei de ieri, poliţiştii Secţiei 26 au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că, la data de 29 iulie 2020, în jurul orei 11.00, un bărbat pe care îl cunoştea,  prin ameninţări cu acte de violenţă fizică şi cu moartea, i-a smuls geanta iar din interior un portofel în care se afla suma de 800 lei şi telefonul mobil, în timp ce se afla în faţa blocului de domiciliu, în Sectorul 4.
În urma investigaţiilor desfăşurate a rezultat că victima, împreună cu partenerul său, în urmă cu cinci ani,  au împrumutat 1.000 de euro, cu dobândă tip camătă, de la bărbatul în cauză, ulterior acesta,  în perioada 2018 – 2020, recurgând la ameninţări cu moartea şi cu acte de violenţă fizică asupra celor doi, pentru a îi remite lunar sume de bani cuprinse între 300 şi 500 de euro, reprezentând un folos patrimonial injust cu titlu de camătă lunară pentru împrumutul solicitat”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.
Potrivit sursei citate, poliţiştii au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Giurgiu, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie pentru cauză, precum şi obiecte contondente şi un pistol tip airsoft.

Bărbatul a fost depistat şi condus pentru audieri la sediul secţiei de poliţie.

”Din extinderea cercetărilor a rezultat presupunerea rezonabilă că alte trei persoane  sunt victime ale infracţiunii de camătă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, şantaj şi camătă, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor”, au mai transmis poliţiştii.