Elevii care lipsesc de la şcoală după ce un coleg de clasă a făcut COVID ar putea primi absențe. Ministrul Educației crede că aceasta este procedura corectă.

Copiii trebuie să meargă toți la ore, până când DSP face ancheta epidemiologică și stabilește care dintre ei a intrat în contact direct cu cel infectat.

O anchetă care durează câteva zile, timp în care toți copiii dintr-o clasă se pot infecta.

 Încă de la apariţia primului caz, DSP face anchetă epidemiologică. Dacă respectă regulile şi poartă masca de protecţie, aşa cum trebuie să o poarte în clasă, nu sunt contacţi direcţi, conform metodologiei INSP – declară Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Totul e să respecţi regulile. Doar DSP stabileşte contacţii direcţi. Nu este vreun alt organism abilitat să stabilească contacţii direcţi şi atunci încă de la primul caz se face ancheta epidemiologică. Cei care sunt stabiliţi contacţi direcţi, dacă există, intră şi ei în izolare, iar clasa merge mai departe – mai precizează acesta. 

Sorin Cîmpeanu susține că  elevii  care stau acasă de frică, sunt absenți, atâta timp cât şcoala se derulează cu prezenţă fizică, căci nu există o decizie oficială de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, li se trec absenţe.

(Jurnal)