Incendiu devastator, luni, la Dobreni, în județul Giurgiu

0
297

Luni 17 ianuarie, pompierii ISU Giurgiu au stins un incendiu izbucnit într-o casă din localitatea Dobreni.

 Incendiul a izbucnit cel mai probabil, din cauza cenușii sau a jarului nestins care au fost depozitate în apropierea materialelor combustibile.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, Punctelor de Lucru Greaca și Călugăreni și Detașamentului “Apărătorii Patriei” (ISU București-Ilfov) cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, atât la acoperiș, cât și în interiorul locuinței, existând posibilitatea de propagare și la casa vecină.

Au ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 120 mp, bucătăria și două dormitoare cu bunurile din interior, baia, camera tehnică, ușile din termopan, tâmplăria PVC și sistemul de supraveghere video. În pod au ars aproximativ 50 mp de parchet.

Pentru a preveni astfel de evenimente depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat. Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.

(Jurnal)