„S-a finalizat expediţia pachetelor cu taloanele de pensii pentru septembrie şi cu documentaţiile de plată aferente. Pentru toată ţara (provincie + sectoare Bucureşti). Mai devreme cu 3 zile faţă de termenul limită la care, conform convenţiei, se trimit la Poşta Română pentru distribuţie. În acest week-end am fost cu mica echipă implicată a Casei de Pensii; cred mult în spiritul de echipă. Oamenii simt dacă eşti sincer când spui că vrei să faci treabă”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.
Violeta Alexandru a adăugat că există oameni în administraţie care se implică şi ajută, însă „alţii înjură”, merg la partide ca să le ofere protecţie sau sabotează.
„Mulţumesc frumos tuturor celor implicaţi. Sunt oameni în administraţie care contribuie, ajută, se implică. Alţii înjură (mai mult pe facebook, nu au curaj altfel), se duc pe la partide să le ofere protecţie, sabotează. Primii îmi dau speranţă. Pensiile mărite (România este singura ţară care face acest lucru în perioada de criză) ajung la timp! Un sfârşit de zi în care îmi dau seama, din nou, că marea satisfacţie în administraţie este să faci lucruri bune pentru oameni”, a conchis ministrul Muncii. 
Poşta Română a anunţat că va distribui toate pensiile la timp şi în luna septembrie, calendarul normal de plată a pensiilor fiind 1-15 ale fiecărei zi de luni.
La Giurgiu, circa 69.000 de pensionari vor beneficia, de la 1 septembrie, de majorarea veniturilor, ca urmare a deciziei Guvernului de a crește punctul de pensie cu 14%.
(Jurnal)