masina_politie_0e6276b9eePATRU BĂRBAȚI BĂNUIȚI DE SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNILOR DE TÂLHĂRIE ȘI LIPSIRE DE LIBERTATE ÎN MOD ILEGAL – REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII CAPITALEI

Marți, 4 aprilie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au reținut patru bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 36 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată.

La data de 16 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 19 au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr, în vârstă de 23 de ani, la data de 15 februarie 2017, în jurul orei 21.00, a fost urcat fără voia sa într-un autoturism, de către cinci persoane, în timp ce se afla în fața imobilului de domiciliu. Ulterior, acesta a fost agresat fizic, deposedat de mai multe bunuri și ținut împotriva voinței sale într-o zonă din județul Giurgiu, până la data de 16 februarie a.c., în jurul orei 12.00.

În urma investigațiilor efectuate a rezultat faptul că victima a fost abordată de către un bărbat pe care îl cunoștea, însoțit de alți patru bărbați necunoscuți, aceștia cerându-i sprijin pentru contactarea unui prieten al părții vătămate, despre care susțineau că avea de achitat o datorie către aceștia. Întrucât victima nu le-a putut oferi informații utile, a fost introdusă cu forța într-un autoturism și deposedată, în contul datoriei amicului său, prin exercitarea de acte de violență, de un telefon mobil, un lănțișor cu pandantiv și trei laptop-uri, prejudiciul creat fiind estimat la 9.000 de lei.

Ulterior, tânărul a fost condus în mai multe locații din București și în județul Ilfov, pe timpul deplasării având ochii acoperiți și, în final, l-au lăsat la o adresă din județul Giurgiu, unde locuia o rudă a unuia dintre bănuiți, cunoștință a victimei.

Datorită datelor și probelor administrate în cauză au fost identificați și depistați toți cei implicați, aceștia fiind conduși pentru audieri la sediul subunității.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 și Secția 19 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, față de doi bărbați fiind dispusă măsura arestului la domiciliu iar față de alți doi fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.