Pe ce drumuri judeţene se vor efectua lucrări de întreţinere periodică şi plombare!

3
313

20160908_092441Aflată în subordinea Consiliului Judeţean Giurgiu, ca instituţie de interes judeţean cu personalitate juridică, Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic (D.J.T.A.D.J.C.T.) Giurgiu are atribuţii legate de transportul judeţean şi de drumurile judeţului. 

După cum vă informam într-un material anterior, de aproximativ o lună, instituţia are un nou director, Marius Olteanu, un tânăr competent prin prisma pregătirii profesionale, optimist şi cu putere de muncă, care promite să facă lucrurile ”ca la carte”, abordând o strategie care să se dovedească a fi doar în interesul cetăţenilor acestui judeţ.

Printre primele activităţi gestionate şi finalizate cu succes de Marius Olteanu în cadrul Direcţiei se numără lucrările de întreţinere periodică şi plombare pe DJ 507 Giurgiu-Gostinu, DJ 504 Vieru -Hodivoaia-Putineiu. Este vorba aici de o lucrare de mare amploare, unde s-a muncit enorm pentru aducerea acostamentului la nivelul drumului, folosindu-se utilaje grele (autogreder, buldoexcavator, autobasculante, etc.). Această lucrare a necesitat timp, însă angajaţii Direcţiei, sub atenta coordonare a noului inginer-şef al instituţiei, George Dumitru Buzatu, şi-au dat toată silinţa pentru a o ridica la cele mai înalte standarde. 

În perioada imediat următoare, Direcţia va derula lucrări de întreţinere periodică şi plombare pe următoarele drumuri judeţene: DJ 412 A (Mihăileşti-Dărăşti-Adunaţii Copăceni), DJ 601 (Roata de Jos), DJ 504 (Vieru-Hodivoiaia-Putineiu), DJ 504 A, DJ 602 şi DJ 601 A (Joiţa). De asemenea, angajaţii Direcţiei se vor ocupa şi de trasarea marcajelor rutiere, a trecerilor de pietoni cu semnalizarea rutieră aferentă pe DJ 601 A şi DJ 602 (Joiţa), precum şi de întreţinerea şi refacerea terasamentului pe DJ 603 (Comana-Mihai Bravu-Uzunu-Stoeneşti-Schitu-Naipu).

Pentru că sezonul rece se apropie cu paşi repezi, reprezentanţii D.J.T.A.D.J.C.T. Giurgiu îi asigură pe giurgiuveni că vor face tot ce le stă în putinţă să existe cât mai puţine probleme în ceea ce priveşte traficul din judeţ pe perioada iernii.

Nu în ultimul rând, instituţia doreşte să îi asigure pe cetăţeni de tot sprijinul pe care aceasta îl poate oferi, de transparenţă totală în ceea ce priveşte activităţile desfăşurate şi le urează, aşa cum spune o vorbă a drumarilor, ca drumul să fie întotdeauna ”drumul bun”!

Teodora Nicolau

3 COMENTARII

  1. Dar cand se va termina cu acele segmente de drum nesfaltate dintre Comana – Mironesti, Prundu – Mironesti si Prundu – Mironesti/ Falastoaca?
    In Mironesti strazile secundare sunt asfaltate iar strada principala nu. Mai mare rusinea. Vin alegerile mai ganditiva si la satul Mironesti ca parca este izolat de lume. Are un camin de batrani.