greva-spitale-sanitas-leonard-barascu-1024x550

Federația Sanitas a strâns peste 35.000 de semnături la nivelul întregii țări pentru declanșarea grevei generale, care ar urma să aibă loc pe 31 octombrie, în cazul în care revendicările sindicaliștilor nu sunt soluționate, conform declarației, prim-vicepreședintelui Federației ”Sanitas”, Marius Sepi. 

Deși marți, 4 octombrie, cadrele sanitare au protestat  în fața Ministerului Sănătății din  păcate, Guvernul nu a reușit să  dea niciun răspuns pozitiv. Aceasta este a treia acțiune de pichetare din cadrul ciclului denumit generic „O marți a Sanitas”, care presupune organizarea în fiecare zi de marți a unei astfel de acțiuni.               Marius Sepi  mai spunea că sindicatul a luat legătura cu toți parlamentarii din comisiile de specialitate și că au fost făcute amendamente astfel încât să fie amendate ordonanțele 20/2016 și 43/2016.

La rândul său, Aurelia Grosu , liderul de sindicat al Federației ”Sanitas” -filiala Giurgiu,  declara în acest sens: Am strâns aproximativ 400 de semnături necesare pentru declanșarea grevei generale din 31 octombrie. Vom participa și noi la întreg calendarul de proteste. Revedendicările rămân aceleași, în principal ne dorim ca toate categoriile de personal din domeniul sanitar să fie inclus în Ordonanța 20, pentru echilibrarea salarială în funcție de pregătire și de vechimea în muncă. Sperăm, totuși, ca până la urmă guvernanții noștri să se trezească la realitate, mai ales că doleanțele noastre sunt de bun-simț, nicidecum exagerate. Subliniez că activitatea nu va fi întreruptă, deci pacienții vor fi în continuare îngrijiți, vor fi asigurate urgențele și tot ceea ce presupune munca noastră, pentru că, până la urmă, nu ni se pare corect ca pacientul, și așa în suferință, să fie afectat și mai mult din pricina acestei situații.

În data de 12 octombrie membrii sindicatului Sanitas va organiza o grevă japoneză, iar pe data de 19 o grevă de avertisment cu întreruperea activității timp două ore, urmând ca  în data de 31 octombrie să aibă loc greva generală.

(Jurnal)