Criza generată de pandemie i-a făcut pe unii comercianți să  recurgă la tot felul de trucuri pentru a recupera ceva din întreaga  perioadă în care au stat cu unitățile închise.

Odată cu deschiderea teraselor, pe bonurile fiscale ale consumatorilor, în unele localuri, a apărut o rubrică nouă: TAXA COVID – 19.

După cum se poate vedea în imaginea trimisă de un cititor al cotidianului nostru, „Jurnal giurgiuvean”, este vorba despre  o taxă în valoare de 5 lei. În această taxă  sunt incluse costurile administratorului cu dezinfectanții, costul măștilor oferite clienților la intrare, precum și igienizarea spațiilor rămase neutilizate ca urmare a măsurilor impuse de autorități, în perioada de stare de alertă.

O taxă care naște deja controverse deși ea deocamdată este aplicată doar pe ici, pe colo, nu încă și-n unitățile comerciale din Municipiul Giurgiu. Cel care ne-a transmis bonul fiscal din imagine ne spunea că toate aceste „servicii” s-au regăsit însă, în totalitate, la societatea comercială emitentă.

(Jurnal)