CORONAVIRUS GIURGIU, 9 iunie, ora 13,00: Alte 24 de ore fără niciun caz nou confirmat

0
259

La prima vedere, veștile legate de situația cazurilor confirmate de infectare cu COVID 19, la nivelul județului, par destul de bune: pentru a doua zi consecutiv, numărul acestora a rămas neschimbat: 233. În ceea ce privește situația epidemiologică transmisă de Prefectura Giurgiu, aceasta se prezintă astfel: cazuri vindecate și externate – 136; în carantină instituționalizată – 14 persoane; în autoizolare la domiciliu – 454 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 26 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 0 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.792 de persoane, dintre care 19 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 08 iunie a.c., 172 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 53 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 34 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 19 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 2 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 1 – la Legea 61/1991;
  • valoare sancțiuni: 1.000 de lei;
  • 1 infracțiune mixtă, loviri și alte violențe în localitatea Popești;
  • 3 infracțiuni mixte: 2 de violență în familie în localitățile Neajlov, Letca și 1 furt în municipiul Giurgiu.
  • persoane verificate la domiciliu: 57.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 5 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.