Servicii-de-paza-si-sisteme-de-securitatePrin decizia aleşilor locali, societatea Paza Publică Giurgiu primeşte, prin atribuire directă, serviciul de pază în municipiu.

„Având în vedere că societatea amintită este subordonată consiliului local,şi pentru a avea continuitate în prestarea serviciului de pază în municipiu, este necesară atribuirea directă a acestui serviciu, legea permiţând această procedură”, se precizează în argumentele de oportunitate ataşate proiectului de hotărâre adoptat de aleşii locali.

Pe de altă parte, consilierul ALDE, Alexandru Vladu, a cerut, în plenul şedinţei extraordinare de joi, 2 fe-bruarie, o serie de lămuriri: „Ar fi bine să cunoaştem care sunt obiectivele ce vor cădea sub incidenţa acestui proiect – care nu sunt prezentate nicăieri – şi, mai ales, să cunoaştem valoarea contractului pentru fiecare obiectiv în parte”, a spus Alexandru Vladu.

Răspunsul primarului Nicolae Barbu nu a întârziat să apară: „Oportunitatea este clară, iar încredinţarea directă în acest caz particular este posibilă, fără să mai fim nevoiţi să avem acel plafon. Conform legii, singurul care întruneşte, cumulativ, trei condiţii pentru acest lucru este Consiliul Local, fiind autoritate contractantă”.

Printre instituţiile din subordinea Consiliului Local, care urmează să aibă paza asigurată de societatea amintită, se numără Direcţia de Asistenţă Socială, unde s-a sistat procedura de licitaţie, bugetul alocat pentru asigurarea pazei fiind suficient pentru încredinţarea directă către SC PAZA PUBLICĂ GIURGIU SA. 

(Jurnal)