Luna februarie este luna în care se definitivează planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2017 – 2018. Astfel, municipalitatea are în vedere comasarea unor unităţi de învăţământ care, în ultima perioadă, fie au avut rezultate extrem de slabe la examenul de Bacalaureat, fie au un număr extrem de mic de elevi, ceea ce nu justifică sumele mari cheltuite de Primărie pentru utilităţile clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea. Exemplul cel mai elocvent îl constituie, după cum afirma, într-o conferinţă de presă, primarul, Nicolae Barbu, Liceul Tehnologic „Miron Nicolescu” (Liceul de Chimie) şi Şcoala cu clasele I – VIII nr. 3 din municipiu. Dacă pentru Liceul de Chimie, cel mai probabil, se va lua decizia mutării în clădirea Liceului Tehnologic „Viceamiral I. Bălănescu” (Liceul de Marină), pentru Şcoala nr. 3 nu se pune, deocamdată, problema mutării, ci doar a schimbării statutului organizatoric şi administrativ.
„Costurile pentru clădirile care nu dau randament sunt extrem de mari, şi vorbim aici despre căldură, energie electrică, pază. Odată cu această comasare, vom face economii care vor merge tot către şcolile din municipiu, iar pentru clădirea Liceului de Chimie vom căuta o altă destinaţie”, a mai precizat primarul Barbu.
La ora actuală, în clădirea care adăposteşte Liceul de Marină funcţionează, pe lângă liceul amintit, şi Şcoala de Arte şi Meserii, fiecare dintre cele două instituţii având intrări separate şi organizare separată. (Jurnal)