Patru incendii stinse de pompierii din ISU Giurgiu, în ultimele zile…!

0
241

În ultimele zile, pompierii giurgiuveni din ISU au intervenit pentru stingerea a patru incendii, în următoarele localități:

 În Municipiul Giurgiu, pe strada Plugari  unde au ars aproximativ 15 mp. de vegetație uscată și deșeuri menajere. La incendiu au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere.
Un alt incendiu s-a produs în Bolintin Deal , unde  au ars aproximativ 300 mp de vegetație uscată și deșeuri menajere. Aici au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere;
La Obedeni  un incendiu a ars aproximativ 3.000 mp vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu o autospecială de stingere, iar cel de-al patrulea incendiu s-a produs  la Bolintin Vale unde  a ars aproximativ 500 mp vegetație uscată și deșeuri menajere. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere. Aceștia au fost sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență cu un buldoexcavator.
Cel mai probabil incendiile s-au produs din cauza focului în aer liber, lăsat nesupravegheat.
Cadrele ISU Giurgiu atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
(Foto: SVSU Bolintin Vale)