Cu doar câteva ore în urmă, așa cum informam într-un material anterior, ofițeri ai DGA au descins la mai mulți instructori auto și angajați MAI în cadrul Serviciului de Permise Auto din Giurgiu. În urma descinderilor și perchezițiilor, șase polițiști și șapte instructori au fost ridicați de reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, fiind apoi transportați la București, unde au început audierile într-un dosar privind obținerea de permise auto în mod fraudulos. Pe surse, se pare că și șeful Serviciului ar fi printre cei ridicați de ofițerii DGA.

Conform informațiilor noastre, patru dintre cei 13 au fost deja eliberați, pentru ceilalți audierile continuând.

Ne aducem aminte că, și cu doar câțiva ani în urmă, alte descinderi având același motiv au fost făcute la Giurgiu. Și atunci, au fost ridicate mai multe persoane și duse la audieri, dar…s-a lăsat cu dosar neterminat. Nu se știe dacă cineva a fost trimis în judecată, dacă au existat repercusiuni după descinderile respective. Mai mult, personaje dubioase, posesoare de permise de conducere, au putut fi văzute în continuare în trafic.

Ne întrebăm dacă și după aceste audieri cu tam-tam vom avea parte de același final, cu angajați care vor reveni pe posturi, și cu permise luate, de multe ori, contra unor sume de bani, așa cum s-a tot vehiculat, inclusiv pe conturi de socializare. Mai mult, ar fi bine dacă, după ce tot acest scandal se va fi terminat, o parte a celor care au obținut, în ultimii ani, permisul de conducere, să treacă printr-o reexaminare…

(Jurnal)