Trei colete ce conțineau 271 de parfumuri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii de frontieră giurgiuveni, întrucât prezentau suspiciuni de contrafacere. Bunurile au fost descoperite într-un autocamion condus de un șofer bulgar, în vârstă de 25 de ani.

În cursul zilei de ieri,  polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, un control specific asupra unui autocamion condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 25 de ani. Șoferul transporta mai multe colete, în regim de curierat, încărcate din Bulgaria pentru România.

 Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre marfa transportată, trei colete ce conţineau 271 de parfumuri. Bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, șoferul a declarat faptul că a preluat mijlocul de transport din Bulgaria și urma să expedieze marfa pe teritoriul țării noastre. Acesta nu deținea documente de proveniență pentru parfumurile sus-menționate.

Bunurile, în valoare de aproximativ 82.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul bulgar, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet”- transmite ITPF Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)