Doi cetățeni sirieni ascunşi într-un autocamion, depistați în P.T.F. Giurgiu

0
95

Doi cetăţeni din Siria au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni, ascunși în saci de plastic, în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier. Aceștia, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În ziua de 05.10.2021, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 62 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, role textile din Turcia pentru o societate din România.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că sigiliul vamal era rupt și relipit, motiv pentru au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului.

Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse, în saci de plastic, două persoane.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt doi cetățeni din Siria, în vârstă de 19, respectiv 36 de ani.

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Olanda.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi bărbați, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun” – transmite ITPF Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)