Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni din Turcia, care au încercat să intre ilegal în România, prezentând la control pașapoarte false. Bărbații au plătit unui conațional, câte 800 de euro fiecare pentru procurarea lor.

În ziua de 05.10.2021, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, o femeie din Bulgaria, în vârstă de 44 de ani, aflată la volanul unui autoturism. Împreună cu acesta călătoreau doi pasageri, cetățeni străini.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că cei doi pasageri au prezentat polițiștilor de frontieră pentru control, pașapoarte emise de către autoritățile elene.

Existând suspiciuni cu privire la condițiile de formă și fond ale documentelor în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au stabilit că acestea sunt false total.

La cercetări s-a stabilit că pasagerii sunt doi bărbați de origine turcă, ambii în vârstă de  23 de ani și intenționau, prin acțiunea de trecere ilegală a frontierei statului român, să ajungă în Germania. Aceștia au declarat faptul că au obținut pașapoartele de la un conațional, plătind fiecare suma de 800 de euro.

De asemenea, colegii noștri au descoperit în urma controlului corporal efectuat asupra celor doi, documente precum pașapoarte și cărți de identitate ale acestora, valabile și autentice.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cei doi bărbați, șoferul precum și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun” – transmite ITPF Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)