Evaluarea cadrelor didactice pentru felul în care au desfășurat orele online se realizează până la 31 august, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit RFI. Aceasta a declarat că a modificat fișa postului cadrelor didactice tocmai pentru a prinde în document și evaluarea asupra orelor online făcute cu elevii în acest an.

Într-un interviu acordat recent și citat de edupedu.ro, ministrul Educației preciza că, începând cu anul școlar și universitar 2020 – 2021, este posibil să se păstreze atât modalitatea predării față în față, cât și on-line.

Evaluarea cadrelor didactice va fi făcută de către conducerea unității de învățământ și Consiliul de Administrație, urmând ca acest lucru să se petreacă până la data de 31 august.

„Pe data de 19 mai, Ministerul Educației a publicat, în Monitorul Oficial, noua fișă-cadru a postului pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar. Noile atribuții prevăd obligații ce țin de învățarea-predarea și  evaluarea elevilor în mediul on-line”, declara ministrul Anisie.

În aceste condiții, cadrele didactice au primit atribuții obligatorii prin fișa postului în privința proiectării lecțiilor on-line, a construirii unor instrumente de evaluare aplicabile on-line. Suplimentar, în afară de modificările ce țin de activitatea didactică on-line, noua fișă a postului introduce și sarcina profesorului de a organiza și desfășura activități prin participare la acțiuni de voluntariat, precum și aceea de a se implica în prevenirea și combaterea violenței și bullyingului în mediul școlar și/sau în mediul online.

(Jurnal)