„Pământul, dacă-l minți, te minte și el…”

0
266

Pandemia de coronavirus, dar și capriciile vremii au făcut ca lucrul la câmp să fie o adevărată aventură, iar recoltele să fie considerate, anul acesta, o loterie.

Din acest motiv, ne-am adresat  administratorului SC GIROM IMPEX SRL, Mihai Ghimpețeanu, care a făcut o serie de precizări de specialitate pentru cititorii publicației noastre:

În primul rând, trebuie să știți că dacă îl minți, pământul te minte și el. Dacă nu faci lucrările așa cum trebuie, dacă faci treabă de mântuială, nu poți cere recolte așa cum trebuie în toamnă. Din fericire, județul nostru nu a fost foarte afectat de vremea capricioasă, astfel că, acolo unde s-au făcut lucrări așa cum scrie la carte, dacă vom avea norocul ca vremea să nu ne facă vreo surpriză neplăcută până în toamnă, vom avea și recoltele pe care le așteptăm. Dar, repet, ca să ai parte de recolte bune, trebuie să faci și lucrările la timp, și de calitate”, mai spunea Mihai Ghimpețeanu.

Odată cu Ordonanța Militară emisă în 25 martie, agricultorilor le este permisă deplasarea la câmp pentru lucrări de specialitate, dar numai în baza unei declarații pe propria răspundere.

(Jurnal)